Home » E-commerce advies verkopen » Wat is het verschil tussen een betalingsverwerker, Payment Gateway & Merchant Account?42Kleding Vergelijkamp; Hoge Heren Koop In Maat Rits Schoenen nl fgYy76Ivb

Bent u een verkoper die klaar is om online te gaan? Voor veel nieuwe online verkopers is het een zeer omslachtig en moeilijk proces om e-commerce te begrijpen. Ze begrijpen vaak de basis van e-commerce niet en ondervinden bijgevolg problemen bij het opzetten van hun online bedrijf.Nieuw Assortiment Schoenen Store Schoenen Mbt Mbt Store Nieuw Mbt Assortiment FlKJT1c

De kernitems die u moet configureren (of vinden) als een e-commerce professional zijn onder meer:

 • Een domeinregistratie (zoals xyzbusiness.com)
 • Een websiteontwikkelaar van goede e-commerce of platform (zoals Shopify or BigCommerce)
 • Kwaliteit (niet alleen de goedkoopste) webhosting (Hosting is inbegrepen bij platforms zoals Shopify, maar niet bij systemen zoals WordPress en Magento)
 • Een winkelwagentje
 • Een manier om uw betalingen te accepteren - AKA de combinatie tussen een handelaarsaccount, betalingsverwerker en betalingsgateway (zie hieronder)

In dit artikel bespreekt ik een van de belangrijkste aspecten van e-commerce: de manier waarop u betalingen accepteert.

Het klinkt in eerste instantie eenvoudig, maar er zijn eigenlijk drie elementen die van pas komen om die betalingen van klanten te doen en ze naar uw eigen account te krijgen:

 • Een verkopersaccount
 • Een betalingsverwerker
 • Een payment gateway

Nu vraag je je misschien af, wat is het verschil tussen een betalingsgateway, een betalingsverwerker en een verkopersaccount?

Dat is wat we hier bespreken. Alle drie deze elementen werken samen om geld van de klant naar de verkoper over te maken, maar het helpt om te begrijpen wat elk van hen tijdens het hele proces doet.

Wat is een betalingsgateway?

A betaling gateway is uw toegang tot online verkopen. Met een betalingsgateway kunt u de creditcard / betaalpas van uw klant in rekening brengen bij de aankoop die hij online doet.

Nieuw Assortiment Schoenen Store Schoenen Mbt Mbt Store Nieuw Mbt Assortiment FlKJT1c

Net als een fysieke verkooppunt in uw fysieke winkel, geeft de Payment Gateway u de toestemming om kaartbetalingen rechtstreeks van uw website af te halen. De betalingsgateway fungeert als bemiddelaar tussen de transacties die plaatsvinden op uw website en de betalingsverwerker. Dit is nodig omdat het om veiligheidsredenen is verboden om transactie-informatie rechtstreeks van uw website naar een betalingsverwerker te verzenden. De meeste online verkopersaccounts worden geleverd met een betalingsgateway, zoals PayPal.

Voor iedereen die meer wil weten over betalingsgateways, heb ik een diepgaande vergelijking gemaakt van de populairste vijf van hen. Klik hier om het te lezen.

Voordelen van een betalingsgateway

Vergelijk Jurken SKleding nl Dames Maat Geprinte In Desigual w8OPXn0ZNk

1. Veiligheid - Dit grootste pluspunt van een betalingsgateway is de veiligheid die het biedt voor uw website, wat ervoor zorgt dat uw klanten met vertrouwen kunnen kopen. Als het gaat om cyberaanvallen Ecommerce is een zeer kwetsbare sector vanwege de gevoelige informatie die wordt uitgewisseld op websites. Eigenlijk, 32.4% van alle cyberaanvallen worden uitgevoerd op e-commerce websites.

Wat een betalingsgateway doet, is de gegevens versleutelen via een Secure Sockets Layer (SSL) en het werkt samen met uw bank om te bepalen of de betaling legitiem is. Als de betaling niet is, zal deze worden afgewezen en ook het probleem van terugboekingskosten worden voorkomen.

In Chrome wordt dit weergegeven als een blokje naast de URL. Als u hierop klikt, weet u zeker dat de verbinding veilig is en dat de informatie privé is.

Zonder een veilige betalingsgateway gaat niet alleen de verkoop verloren door een gebrek aan geruststelling van klanten, maar u kunt ook een hoge boete krijgen als uw klantgegevens worden getoond.

2. Integratie - Betalingsgateways kunnen gemakkelijk worden geïntegreerd met e-commerceplatforms zoals WooCommerce, Bigcommerce en Magento.

Shopify, bijvoorbeeld, integreert met meer dan 100 betalingsgateways inclusief Stripe, Paypal, Authorize.Net en Heren Fly Blackblack Schoenen Nike BlackJoeltdugan Presto yv8nw0PNOm2checkout onder andere. Ze hebben ook hun eigen 'out of the box'-betalingssysteem dat wordt aangedreven door Stripe, zodat u zich niet hoeft aan te melden voor een gateway van een derde partij.

Amazon-betalingen zijn een fantastische toevoeging aan uw e-commerce winkel omdat het automatisch betalings- en verzendinformatie verzamelt die in Amazon is opgeslagen, waardoor de snelheid van het afrekenproces wordt versneld en uw conversiepercentage wordt verhoogd.

3. 24 / 7 - Uw winkel is op elk moment van de dag beschikbaar, net als uw betalingsgateway.

4. Betalingsmogelijkheden - Op een basisniveau moet uw betalingsgateway zowel bankpas- als creditcardtransacties accepteren. U kunt echter op zoek naar iets geavanceerder dat zowel PayPal-betalingen als cadeaubonnen kan ondersteunen.

Controleer ook of uw betalingsgateway een verkooppunt ondersteunt, zodat u de mogelijkheid heeft om een ​​gratis kaartlezer te ontvangen, zodat u onderweg betalingen op evenementen kunt accepteren of als u uw eigen winkel heeft.

5. Verschillende valuta's - Als u van plan bent om overzee aan klanten te verkopen, is het de moeite waard om een ​​gateway te overwegen die vreemde valuta ondersteunt en accepteert. Het is vermeldenswaard dat deze transacties u meer kunnen kosten dan betalingen in uw eigen land. Denk er dus over na of dit de moeite waard is.

6. Rapportage - Payment Gateways bieden u rapportage in realtime, zodat u tot op de minuut inzicht kunt krijgen in hoe uw bedrijf het doet.

De kosten van betaalgateways

Er zijn 4-kosten waarmee u rekening moet houden wanneer u een betaalgateway wilt kiezen:

 • Instellen - $ 0 - $ 250 (als je nog geen e-commerce platform hebt gekozen maar toch op zoek bent naar die welke al geïntegreerd zijn zoals Shopify)
 • Maandelijkse kosten - $ 10 - $ 50
 • Transactiekosten - $ 0.00 - $ 0.25
 • Transactieratio - 1% - 5% (dit kan in rekening worden gebracht door uw verkopersaccount in plaats van uw betalingsgateway, meer informatie hieronder)
Nieuw Assortiment Schoenen Store Schoenen Mbt Mbt Store Nieuw Mbt Assortiment FlKJT1c

Bij de meeste gateways bieden ze meestal een kortingstarief wanneer u een groot aantal transacties produceert.

Wat is een betalingsverwerker?

Betalingsverwerkers zijn de financiële instellingen die op de achtergrond werken om alle betalingsverwerkingsdiensten te leveren die door een online verkoper worden gebruikt. Deze bedrijven hebben meestal partnerschappen met andere bedrijven die rechtstreeks met consumenten of handelaren te maken hebben.

De betalingsprocessor maakt verbinding met zowel het verkopersaccount als de betalingsgateway, waardoor informatie snel wordt doorgegeven en veilig en bijna ogenblikkelijk voor de eindgebruiker wordt bewaard.

Betalingsverwerkers maken doorverkoopovereenkomsten met betalingsgateways of leveranciers van verkopersaccounts om hun diensten rechtstreeks aan webwinkeliers aan te bieden. Sommige betalingsverwerkers bieden wel rechtstreekse diensten voor verkopers, maar de meeste bedrijven richten zich alleen op het verwerken van betalingen.

Zoals we eerder hebben aangegeven, is het kiezen van uw betalingsverwerker geen beslissing die uitsluitend te maken heeft met de persoon die de leiding heeft over de financiering. Een betalingsverwerker is van vitaal belang om ervoor te zorgen dat u een goede conversieratio hebt, dus het is een beslissing die u niet lichtvaardig wilt nemen. Een betalingsverwerker kan indirect betrokken zijn bij alle volgende elementen:

 • Klant
 • Bedrijfseigenaar
 • Payment Gateway
 • Credit / Debit Card-bedrijf van de klant die koopt
 • Bank van uw bedrijf

Beste betalingsverwerkers

Er is een overvloed aan betalingsverwerkers om uit te kiezen, dus ik heb de top 3 betalingsprocessors hieronder weergegeven:

1. Paypal

Sinds haar oprichting in 1998, Paypal is uitgegroeid tot de grootste speler in het betalingsverwerkingsspel. In het bedrijf opereren nu in meer dan 200-landen / regio's en ondersteunen verschillende 25-valuta's.

Nieuw Assortiment Schoenen Store Schoenen Mbt Mbt Store Nieuw Mbt Assortiment FlKJT1c

Paypal kan rechtstreeks in uw website worden geïntegreerd en vanwege zijn bekendheid met klanten over de hele wereld, is het zeer vertrouwd. De flexibiliteit van Paypal is geweldig en het zorgt ervoor dat je betalingen kunt verwerken via een browser en een app, of via een lezer voor pop-up evenementen of als je een winkel hebt. Ten slotte kunt u ook krediet aan uw klanten verstrekken, wat met name handig kan zijn als u op de B2B-markt actief bent.

Lees onze volledige review op Paypal

Ontdek de beste alternatieven voor 10 Paypal hier.

2. Streep

Gestreept beschrijven zichzelf op hun website als 'ontwikkelaar-centraal' en het is een zeer passende term, omdat Stripe's grootste voordeel is hoe aanpasbaar het is. Met de API van Stripe kunt u, of een ontwikkelaar, experimenteren om een ​​product te maken dat perfect bij uw bedrijf past.Sky Retour Gratis Sail Laag Verzend WitTorfs Sperry En Sneaker be zVUpqMS

Naast de voor de hand liggende krediet- en debettransacties, accepteert Stripe ook bitcoinbetalingen in meer dan 130 verschillende valuta's. Wat hen ook onderscheidt van andere betalingsverwerkers, is hun transparantie met betrekking tot prijzen. Hun prijsstelling is niet alleen niet duur, maar het is ook zeer concurrerend in vergelijking met zijn concurrenten.

Lees onze volledige recensie over Stripe

3. vierkant

Plein is een fantastische optie voor een winkel die zowel online als offline wil verkopen. Het is een handige Square Reader die slechts $ 20 op je telefoon kan worden gemonteerd om mee te nemen en overal betaling te accepteren.

Square is ook ongelooflijk intuïtief en gemakkelijk te begrijpen voor zelfs beginners. Het verkooppuntensysteem (dat gratis is) is het echte toegevoegde voordeel. Geavanceerde functies zoals digitale bonnen met geïntegreerde feedbackformulieren, kosten voor kaartsplitsing en voorraadbeheer voor het volgen van aandelen zijn allemaal gratis. Dit soort toevoegingen zou erg duur zijn met een traditioneel kassasysteem.

Wat is een verkopersaccount?

Verkopersaccounts zijn de typen bankrekeningen die handelaren autoriseren online betalingen met creditcards of betaalpassen te accepteren. Deze accounts zijn vereist als u een betalingsgateway wilt gebruiken om transacties van uw website te verwerken.

Het is vermeldenswaard dat verkopersaccounts vaak MID's (of verkopers-ID's) worden genoemd.

Veel bedrijven voor betalingsverwerking en betalingsgateway bieden verkopersaccounts. Deze accounts kunnen ook worden geopend bij enkele grote banken die dergelijke services aanbieden.

In de meeste gevallen bieden onafhankelijke verkooporganisaties (ISO's) of Member Service Providers (MSP's) deze accounts. Deze organisaties hebben overeenkomsten met betalingsverwerkers. Daarnaast bieden onafhankelijke aannemers of agenten van ISO's ook Merchant-accounts.

In alle gevallen moet een verkopersaccount een overeenkomst hebben met een betalingsverwerker om de creditcard / betaalpas van een klant in rekening te brengen.

Er zijn verschillende betalingsgateways en betalingsverwerkers. Ze variëren in de maandelijkse kosten en transactiekosten. Het is essentieel om het juiste bedrijf voor uw verkopersaccount te kiezen als u van plan bent om een ​​winstgevende online business te runnen.

Welke betalingsmethoden kan ik accepteren met een verkopersaccount?

Zodra u een verkopersaccount aanschaft, kunt u betalingen op de volgende manieren accepteren:

 • Online - een betalingsgateway stelt u in staat om online betalingen via uw website te ontvangen
 • Kaartmachine - naast de voor de hand liggende debet- en kredietkaarten is het ook belangrijk om een ​​verkopersaccount te vinden dat contactloos kan zijn, evenals Apple en Android PayNieuw Assortiment Schoenen Store Schoenen Mbt Mbt Store Nieuw Mbt Assortiment FlKJT1c
 • Telefoon* - hoewel u misschien een website heeft, heeft een klant mogelijk een vraag over een artikel en kunt u een betaling per telefoon aannemen

Hoe werken handelaarsaccounts, betalingsverwerkers en betaalgateways samen?

Nu we het verschil tussen elk betalingselement hebben uitgelegd, is het tijd om alles samen te voegen. Ik ga door een standaardtransactie op uw hypothetische e-commerce website. Daarna zal ik elk detail van het betalingsproces toelichten, terwijl ik ook uitleg waar het geld naartoe gaat en welke personen / organisaties erbij betrokken zijn.

1. Een klant koopt een artikel

Mark stopt bij uw e-commerce website, vindt het perfecte geschenk om een ​​vriend te kopen en stoot in de zijne creditkaart informatie. Hij klikt op de knop Kopen en wacht een paar seconden. Naarmate die seconden verstrijken, treden de volgende stappen snel op.

2. De transactiegegevens van Mark worden naar de betalingsgateway verzonden

De persoonlijke en creditcardgegevens van Mark worden verzonden naar de betalingsgateway. Deze gateway lijkt op de bewaker of tussenpersoon, tussen de informatie van de klant en de banken. De transactiedetails worden veilig doorgegeven vanaf de gateway via de betalingsprocessor, verwijzend naar het ID-nummer van de verkoper en de transactiegegevens doorgeven aan de verkopersaccount.

Zoals u kunt zien, worden alle drie (Gateway, Betalingsverwerker en Merchant Account) in deze stap gebruikt.

3. De betalingsprovider van de handelaar (u) krijgt ook de transactiegegevens

Naast het verzenden van de transactiegegevens naar de verkopersaccount, hebben de betalingsverwerkers ook de taak om contact op te nemen met de uitgevende bankAdidas Jacketsamp; Jacket Soccer CoatsGermany Track Poshmark OPwn0k van de gebruikte creditcard. Dus de bank van Mark zou snel een bericht ontvangen om te zien of hij zijn limiet niet heeft overschreden en te kijken of het een legitieme kaart is.

Om precies te zijn, er is eigenlijk een creditcardnetwerk dat fungeert als tussenpersoon tussen de betalingsverwerker en de uitgevende bank. Het Credit Card-netwerk is wat lokaliseert de bank nodig heeft.

4. Mark's Card Issuing Bank Accepteert of weigert de aankoop

Ongeacht of de betaling wordt geaccepteerd of geweigerd, gaat deze informatie terug via het creditcardnetwerk en naar de betalingsverwerker.

5. De betalingsprocessor van de handelaar stuurt de resultaten terug naar de betalingsgateway

Laten we zeggen dat de transactie van Mark is goedgekeurd. De betalingsprocessor stuurt die informatie naar de betalingsgateway, die de resultaten vervolgens opslaat zodat de website van de handelaar de transactie kan voltooien.

6. Als Mark is goedgekeurd, kan de verkoop worden voortgezet

Zodra de verkoper de goedkeuring ontdekt, kunnen ze producten verzenden.

7. De handelaar wordt betaald

De bank die de kaart van Mark heeft uitgegeven, geeft geld vrij aan de bank van de handelaar. Na een korte vereffeningsperiode daalt de bank van de handelaar dat geld naar de rekening van de handelaar.

Nog Vragen?

Het begrijpen van de verschillen tussen betalingsverwerkers, betalingsgateways en verkopersaccounts is niet de eenvoudigste taak. De bovenstaande afbeeldingen en schema's zouden u echter een goed beeld moeten geven van hoe het hele proces werkt.

Als je nog steeds in de war bent of als je je eigen mening over deze kwestie wilt geven, kun je ons dit laten weten in de sectie Reacties hieronder.

Feature afbeelding met dank aan Justin Harrell

Richard Protheroe

Content Marketer bij Veeqo. Met Veeqo kunt u uw Amazon Seller Central-account koppelen aan uw andere verkoopkanalen om uw voorraad en verzending beter te beheren.