Door Eric van Ballegoie  |  31-07-2003  |  Bron: Disney

Walt Disney Home Entertainment presenteert in de GOLD SERIE

Disney’s 35e Classic
Hercules

Disney’s 18e Classic
Merlijn de Tovenaar

Disney’s 25e Classic
Taran en de Toverketel

Disney’s
Mary Poppins – Special EditionWit696629€38 SneakersWehkamp 00Heren Dames Ecco Leren SVqMUpzG

Disney’s 10e Classic
Melody Time

Disney’s
De Meest Verre Tocht van Winnie de Poeh


Zes schitterende, tijdloze Disney Classics vol spanning, humor en romantiek verkrijgbaar op VIDEO en, VOOR DE ALLEREERSTE KEER, op Disney DVD met heel veel BONUSMATERIAAL, verkrijgbaar vanaf 27 augustus 2003

Vanaf 27 augustus 2003 brengt Walt Disney Home Entertainment zes tijdloze klassiekers; Disney’s 35e Classic Hercules, Disney’s 18e Classic Merlijn de Tovenaar,
Disney’s 25e Classic Taran en de Toverketel, Disney’s Mary Poppins, Disney’s 10e Classic Melody Time en Disney’s De Meest Verre Tocht van Winnie de Poeh voor de allereerste keer uit op Disney DVD met extra BONUSMATERIAAL. Daarnaast zijn deze prachtige titels vanaf die datum ook opnieuw verkrijgbaar op KOOPVIDEO.


HERCULES

Een fantastische belevenis vol aktie van Olympisch formaat. Het leukste muzikale avontuur aller tijden. Wanneer Hercules op een dag ontdekt dat hij de zoon is van de oppergod Zeus kan de pret beginnen. Bewijzen dat je een echte held bent is immers heus niet zo gemakkelijk. Samen met zijn vrienden Pegasus, het vliegende paard, en Phil, zijn persoonlijke trainer, wordt Hercules beetgenomen door de onstuimige slechterik Hades, een komisch heethoofd. Hij heeft een plan beraamd om het universum te veroveren, waarbij zijn onhandige maatjes Pijn en Paniek niet bepaald een grote hulp zijn. Als Hercules dan ook nog verliefd wordt op de mooie Meg, moet hij kiezen tussen zijn legendarische kracht en zijn ware liefde. Door een waardevolle levensles te leren – niet de kracht van de spieren telt, maar de kracht van je hart – zal Hercules de Olympus redden en uitgeroepen worden tot een echte held.

HET VERHAAL

Heel lang geleden, in het Griekenland van de oudheid, wordt er op de Olympus volop feest gevierd; de goden verdringen zich rondom oppergod Zeus en zijn vrouw Hera, die de geboorte van hun jongste telg Hercules vieren. Maar Zeus heeft een geduchte vijand: Hades, de heerser van de Onderwereld, die hem van de troon wil stoten en wil heersen over het Universum. Daarvoor zal hij de enige god uit de weg moeten ruimen die hem zou kunnen dwarsbomen: Hercules.

Hades geeft zijn twee uiterst komische hulpjes, Pijn en Paniek, onmiddellijk opdracht de baby te ontvoeren en hem gif te laten drinken. De twee handlangers falen jammerlijk: Hercules komt terecht op aarde. Hij is sterfelijk en onhandig maar sterker dan wie dan ook. Hij is zich niet bewust van zijn afkomst en groeit op tot een klunzige tiener. Hij voelt dat hij niet op aarde thuis hoort. Vastbesloten om zijn echte plaats te vinden, trekt hij naar de tempel van Zeus voor een antwoord op zijn vragen. Daar ontdekt hij dat hij de zoon is van Zeus. Hercules kan alleen terugkeren naar de Olympus als hij zich op aarde kan opwerken tot een echte held. Samen met zijn vriend Pegasus, het vliegende paard gaat hij op zoek naar de legendarische heldentrainer Philoctetes (afgekort tot “Phil”) om hem bij zijn opdracht te helpen.

Wanneer Hades ontdekt dat Hercules nog in leven is, stuurt hij een hele reeks monsters in alle denkbare formaten (everzwijnen, zeeslangen, een minotaurus,...) op hem af, maar telkens slaagt Hercules erin ze te overwinnen. Elke nieuwe overwinning draagt bij tot zijn roem op zijn weg van “nul tot held”. Hij groeit uit tot een begrip en een populair figuur. Toch is dit niet voldoende voor een terugkeer. Zeus legt uit dat roem niet hetzelfde is als echte heldendom, en zegt hem de antwoorden in zijn hart te zoeken.

Naarmate de tijd verstrijkt raakt Hades in paniek en gebruikt hij de jonge schoonheid Meg om Hercules te misleiden en zijn zwakke plek te ontdekken. Zo probeert hij via Meg de kracht van Hercules te breken. Met haar veiligheid en vrijheid als inzet, haalt Hades Hercules over om zijn kracht voor 24 uur op te geven. Als genadeslag vertelt Hades aan Hercules dat Meg voor hem werkt en dat haar liefde maar gespeeld is. Nu voelt Hercules zich niet alleen zwak maar ook nog bedrogen.
Maar Hercules geeft zich niet zo gemakkelijk gewonnen. Tegen alle verwachtingen in vecht hij in een zinderende strijd, boordevol actie en spanning, moedig terug en ontdekt hij uiteindelijk dat bij een echte held niet de lichaamskracht maar de kracht van het hart telt.

VOOR HET EERST OP DISNEY DVD

De DVD bevat naast het magische avontuur ook nog een heleboel extra’s:
INTERACTIEVE MENU’S - DIRECTE SCÈNETOEGANG

BONUSMATERIAAL

… Hercules’ videogalerij
… EnceclopeDisney: Griekse Mythologie
… Achtergrondreportage van Hercules “The Making Of”
… Sing Along Song “Van knoeier tot kanjer”
… Maak zelf een Griekse Vaas


TAALKEUZE

… Dolby Digital 5.1: Engels / Nederlands
… Dolby Surround 2.0: Pools / Tsjechisch / Hongaars / Slovaaks


ONDERTITELING

… Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Nederlands, Tsjechisch / Pools / Hongaars / Slovaaks

1.66:1 / 4 x 3. Geschikt voor alle beeldformaten.
Speelduur: 89 minuten (exclusief bonusmateriaal)
.


MERLIJN DE TOVENAAR

Innemende personages en prachtige Disney animaties brengen de tijdloze legende van Koning Arthur bruisend tot leven. Dit klassieke verhaal van Bill Peet naar het boek van T.H. White zit vol humor, spektakel en tovenarij.

HET VERHAAL

Als bekend wordt dat degene die een behekst gouden wonderzwaard diep uit een grote steen trekt de volgende koning van Engeland zal worden, proberen velen vergeefs het zwaard uit de steen te trekken. Het lijkt een onmogelijke taak voor een onhandige schildknaap in opleiding. Maar de brave keukenjongen Wart lukt het toch echt. Dankzij de levenslessen en hulp van de legendarische tovenaar Merlijn, die hem verandert in een vis, een vogel en een eekhoorn! Zo komt de ongelooflijke droom uit en staat voor Wart niets meer in de weg om gekroond te worden tot Arthur, koning van Engeland.

VOOR HET EERST OP DISNEY DVD


De DVD bevat naast het magische avontuur ook nog een heleboel extra’s:
INTERACTIEVE MENU’S - DIRECTE SCÈNETOEGANG

BONUSMATERIAAL

… Ridder voor een dag; Korte tekenfilm met Goofy
… Het moedige kleermakertje; Korte tekenfilm met Mickey
… Magische muziek: The Sherman Brothers
… Sing Along Song “Higitus figitus”
… Dat is waardoor de wereld draait
… Plakboek van Merlijn de Tovenaar


TAALKEUZE

… Dolby Digital 5.1: Engels / Nederlands


ONDERTITELING

Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Nederlands

1.33:1 / 4 x 3. Geschikt voor alle beeldformaten.
Speelduur: 76 minuten (exclusief bonusmateriaal).

De VIDEO is verkrijgbaar in twee verschillende versies:
… Nederlands gesproken en Nederlands ondertiteldTARAN EN DE TOVERKETEL 10Mustang AquaDe Sneakers 1272301 870 Sander Storesquare MVLqzpSUG
Lord of the Rings in animatie.

HET VERHAAL

In het het mystieke land Predanië neemt het jongetje Taran, die in het dagelijkse leven varkenshoeder is, een heldhaftige taak op zich. Samen met een magisch zwaard moet hij zien te voorkomen dat de boosaardige Hoornkoning de bovennatuurlijke krachten van een mysterieuze toverketel zal oproepen! Hij wordt geholpen door de mooie, kordate prinses Elonie, de malle minstreel Fliere Flam, het grappige en harige schepseltje Gorgi en van het schattige varkentje Hen-Wen, dat in de toekomst kan kijken. Uiteindelijk verslaat Taran zijn afschrikwekkende vijand en zijn duivelse manschappen. Maar voor het zover is leidt de weg hem naar de sprookjesachtige elfenkinderen en hun koning Eidilleg en gaan ze op visite bij de hartverwarmende malle zussen Ordu, Orwen en Orgoch, die kunnen toveren... Zo leert hij onderweg de kracht van vriendschap kennen...

VOOR HET EERST OP DISNEY DVD

De DVD bevat naast het magische avontuur ook nog een heleboel extra’s:
INTERACTIEVE MENU’S - DIRECTE SCÈNETOEGANG

BONUSMATERIAAL

… Animatiefilm “Trick or treat”
… Spel “Op zoek naar de toverketel”
… Beeldengalerij


TAALKEUZE

… Dolby Digital 5.1: Engels / Nederlands
… Dolby Surround 2.0: Portugees / Tsjechisch


ONDERTITELING

Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Nederlands / Portugees / Tsjechisch

2.35:1 / 4 x 3. Geschikt voor alle beeldformaten.
Speelduur: 77 minuten (exclusief bonusmateriaal).

De VIDEO is verkrijgbaar in twee verschillende versies:
Snowy Horse Schoen Dames River Bruin Mountain Paddock IYyvbf76g … Nederlands gesproken en Nederlands ondertiteld


MARY POPPINS

Het overbekende verhaal van de beminnelijke kinderjuffrouw Mary Poppins die zomaar, hangend aan haar paraplu, letterlijk uit de hemel komt vallen met een reistas vol magische avonturen. In één woord: super-kwali-kwantie-via-xtra-quasi-otisch! De film, waarin animatie op wonderlijke wijze met levende personages samensmelt, zorgde voor een regelrechte doorbraak van Julie Andrews (Mary Poppins) en Dick Van Dyke (Bert).
Met 5 Oscars, waaronder die van Beste Actrice – Julie Andrews en Beste Lied, is Mary Poppins in de loop der jaren uitgegroeid tot een absolute Classic.

HET VERHAAL

Londen 1910. In de Kersenboomlaan nummer 17 woont de familie Banks, bestaande uit vader George, moeder Winifred en de kinderen Jane en Michael. Vader Banks is weinig thuis. Hij heeft een drukke baan. Moeder Winifred is een schatje. Ook zij is de hele dag druk in de weer. Zij strijdt o.a. voor het vrouwenkiesrecht. Beiden hebben geen tijd voor de opvoeding. De ene kinderjuffrouw na de ander wordt door de kinderen het huis uitgewerkt. Zij willen iemand die van spelletjes en zingen houdt. En als zij niet scheldt en loopt te klagen, zullen zij lief zijn en niet plagen.
Een sterke Oostenwind steekt op en hangend aan een paraplu zweeft opeens een betoverende juffrouw naar beneden. Zij heet Mary Poppins. Met een reistas vol tovenarij zoeft ze langs de trapleuning. Ze kan toveren en het opruimen van de kamer blijkt opeens fantastisch leuk. Mary Poppins is de nieuwe kinderjuf van Jane en Michael.
In het park ontmoeten ze entertainer Bert. Hij tekent, maakt muziek en is een goede bekende van Mary Poppins. Hij heeft een prachtig landschap getekend. Hand in hand springen ze met zijn vieren de tekening in, zo het landschap binnen. Het is het begin van een geweldig avontuur. Het brengt hen bij een boerderij met pratende eekhoorns, konijnen en schapen. Ze maken kennis met bloemen die in vlinders veranderen. Bij de pinguins bestellen ze gratis aardbeientaart, cake en thee en bij een draaimolen klimmen ze direct op de draaimolenpaarden die zomaar door het park galopperen. Het is gewoon super-kwali-kwantie-via-xtra-quasi-otisch!. Zo noemt Mary Poppins dat. Een woord dat je altijd kan gebruiken als je heel blij bent en even niets meer weet te zeggen.
Nog veel meer avonturen volgen. Zo vermaakt Bert zich met het vegen van schoorstenen. Hij nodigt Jane en Michael uit voor een tocht over de daken. Samen met Mary Poppins en bijna alle schoorsteenvegers van Londen maken ze er een dolle boel van. Uiteindelijk gebeurt er zelfs iets heel wonderlijks met vader George Banks. Door alle avonturen die zijn kinderen met Mary Poppins en Bert beleven leert ook hij weer om te genieten en plezier te maken. De taak van Mary Poppins zit er weer op. Zij steekt haar paraplu op en laat zich weer meevoeren op de wind. Zwevend boven Londen kijkt ze voldaan omlaag.

VOOR HET EERST OP DISNEY DVD

De DVD bevat naast het magische avontuur ook nog een heleboel extra’s:
INTERACTIEVE MENU’S - DIRECTE SCÈNETOEGANG

BONUSMATERIAAL

… De filmmagie van Mary Poppins
… Hollywood gaat naar een wereld-première
… “Ik lach zo graag” - spel
… Zing mee met de film


TAALKEUZE

… Dolby Digital 5.1: Engels / Nederlands


ONDERTITELING

Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Nederlands

1.85:1 / 16 x 9. Geschikt voor alle beeldformaten.
Speelduur: 133 minuten (exclusief bonusmateriaal).
Genre: speelfilmMELODY TIME

Disney’s 10e Classic is een wonderbaarlijke verzameling van zeven tijdloze verhaaltjes vol fascinerende muziek en onvergetelijke personages. Sambamuziek, boogie-woogie en volksliedjes smeden de verschillende avonturen naadloos aaneen. Sterren als Roy Rogers en de legendarische Andrew Sisters leveren muzikale bijdragen.

ZEVEN VERHAALTJES

Winterpret – waarin Joe en Jenny op romantische muziek over het ijs zwieren. Ze worden achtervolgd door twee speelse konijnen. Ze hebben alleen maar oog voor elkaar. Maar het ijs is heel dun en verderop is een levensgevaarlijke waterval...

Hommel Boogie – waarin, geïnspireerd door de componist Rimsky Korssakov, het vliegen van een hommel op heel bijzondere wijze in beeld wordt gebracht. In een oase van kleuren swingt het beestje op jazzy klanken door een fantasiewereld...

Jantje Appelpit – waarin Jantje Appelpit met o.a. een tinnen dophoed en een tas met appelpitten uitgroeit tot een van de machtigste mannen ooit. Overal waar hij komt zaait hij appelpitten. In 40 jaar tijd zorgt hij ervoor dat 100.000 vierkante mijl grond in het Wilde Westen omgetoverd wordt in appelboomgaarden...

Kleine Toet – is een gelukkig havensleepbootje in de haven van New York. Door zijn toedoen gebeurt echter een enorm ongeluk, waardoor hij verbannen wordt uit de haven. Gelukkig komt alles weer goed als hij met bovenmenselijke kracht een heel groot schip, dat in nood verkeert, veilig de haven binnen loodst...

Bomen – een muzikale, dichterlijke en schilderachtige ode aan bomen...

Swingen op de Samba – waarin Donald Duck en zijn vriendjes een muzikale cocktail opdienen met een Latijns smaakje...

Pecos Bill – waarin het avontuur vertelt wordt van Pecos Bill, de snelste en stoerste cowboy aller tijden...

VOOR HET EERST OP DISNEY DVD

De DVD bevat naast het magische avontuur ook nog een heleboel extra’s:
INTERACTIEVE MENU’S - DIRECTE SCÈNETOEGANG

BONUSMATERIAALAdidas Men's Returns StreetwearFree Originals Shippingamp; m8vN0wOny

… Casey is weer aan de slag
… Donald Klokhuis
… Lambert, het schaapachtige leeuwtje


TAALKEUZE

… Dolby Digital 5.1: Engels / Italiaans
… Dolby Surround 2.0: Nederlands


ONDERTITELING

Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Nederlands / Italiaans

1.33:1 / 4 x 3. Geschikt voor alle beeldformaten.
Speelduur: 72 minuten (exclusief bonusmateriaal).


DE MEEST VERRE TOCHT VAN WINNIE DE POEH

Wanneer Poeh en zijn vrienden denken dat Janneman verdwaald is, storten ze zich halsoverkop in de meest geweldige zoektocht van hun leven. Samen beleven Poeh, Teigetje, Knorretje, Iejoor de ezel, heer Uil en Konijn een groots en soms angstig avontuur, waarin iedereen zich moediger toont dan hij weet, sterker dan hij lijkt en slimmer dan hij denkt, en waarin de liefde en vriendschap overheersen. Met vijf verrukkelijke liedjes.

HET VERHAALMjus Schoenen Kopen Schoenen Schuurman Schuurman Kopen Kopen Mjus Schoenen Mjus lFKcJ1

Waar zou zijn grote vriend Janneman Robinson nu toch zijn? Winnie de Poeh kan hem nergens vinden. Misschien weet Knorretje, het blozende biggetje, wel waar hij is. Maar Knorretje weet het niet. Ook Teigetje, de kampioen in het stuiteren, kan hem niet helpen. Misschien weet Konijn raad. Hij is de verstandigste van alle dieren in het Honderd Bunder Bos. Maar zoals altijd is hij ook nu weer druk in de weer. De ezel Iejoor heeft ook geen tijd. Hij sombert weer eens over zijn huis. Misschien dat Heer Uil het antwoord weet. En dus gaan ze met zijn allen op weg naar de oude kastenjeboom waar Uil woont. Door een misverstand denken ze dat Janneman op weg is naar ‘schedel” en hun hulp hard nodig heeft. In werkelijkheid is hij naar school.
Zo gaan ze met zijn allen op weg naar “Het Oog van de Grote Schedel Grot” aan het eind van het Honderd Bunder Bos. Het wordt het moeilijkste avontuur dat ze ooit zijn aangegaan. Allemaal zijn ze eigenlijk heel bang voor datgene waarvoor ze bang zijn. Knorretje is bang voor hoogtevrees. Teigetje twijfelt of hij zo goed kan stuiteren als deze tocht van hem vereist. Zelfs Konijn is bang om zich zonder plattegrond in dit avontuur te storten. En Poeh vraagt zich af hoe hij zonder zijn grote vriend Janneman Robinson moedig en sterk kan zijn.
Tijdens hun tocht komen ze voor heel veel verrassingen te staan. Gezamenlijk spreken ze elkaar moed in, overwinnen ze hun angsten en krijgen ze steeds meer zelfvertrouwen. En tenslotte vinden ze natuurlijk Janneman Robinson en loopt ook dit avontuur weer goed af.

VOOR HET EERST OP DISNEY DVD

De DVD bevat naast het magische avontuur ook nog een heleboel extra’s:
INTERACTIEVE MENU’S - DIRECTE SCÈNETOEGANG

TAALKEUZE

… Dolby Surround 2.0: Engels / Nederlands / Italiaans / Grieks / Pools / Hongaars / Hebreeuws


ONDERTITELING

Engels / Nederlands / Engels voor doven en slechthorenden

1.33:1 / 4 x 3. Geschikt voor alle beeldformaten.
Speelduur: 73 minute
n


Hercules, Merlijn de Tovenaar, Taran en de Toverketel, Mary Poppins, Melody Time en De Meest Verre Tocht van Winnie de Poeh verkrijgbaar op VIDEO en  voor de allereerste keer op DISNEY DVD vanaf 27 augustus 2003

Nu al kunnen we verklappen dat Jungle Boek 2 vanaf 17 september 2003 en Stitch! the Movie vanaf 29 september 2003 verkrijgbaar zijn op KOOPDVD en -VIDEO

Recente artikelen

Laatste reacties

Robin W.

Snowy Horse Schoen Dames River Bruin Mountain Paddock IYyvbf76g

 |  17-09-2003

Ik denk dat dat gewoon toeval is, Richard. Alle andere DVD-covers hebben deze rand namelijk niet. Nee, ik denk echt dat de schrijver van bovengenoemd stukje een...
Lees meer >

Richard B.  |  16-09-2003

Wat dat 'Gold' betreft... Staat nergens op de hoezen, dus volgens mij hoeven we ons geen zorgen te maken. Waarschijnlijk is het verhaal 'Nieuw in de Gold serie'...
Lees meer >

Robin W.  |  14-09-2003

Wat dat 'Gold' betreft... Staat nergens op de hoezen, dus volgens mij hoeven we ons geen zorgen te maken. Waarschijnlijk is het verhaal 'Nieuw in de Gold serie'...
Lees meer >

martinus  |  09-09-2003

Mary Poppins... o yeah! Als deze dvd betaalbaar is komt hij in de kast te staan. Ik heb hem inmiddels al! Heerlijke film! Het goedkoopst zijn ze (volgens mij...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina